Crema Tartar nu este o crema propriu-zisa, este un acid rezultat in procesul de producere a vinului, in timpul fermentatiei strugurilor. Numele stiintific este bitartrat de potasiu sau acid tartaric.
Crema de tartar ideala pentru prepararea produselor dospite, de asemenea utila pentru stabilizarea albusurilor de ou.
Utilizare: ca agent de crestere, utilizata in retete impreuna cu bicarbonatul de sodiu, poentru stabilizarea si cresterea volumului spumei de albus, pentru prevenirea recristalizarii zaharului in siropurile de zahar, icing, pentru stabilizarea spumei de frisca, ajuta la obtinerea structurii pufoase a sufleurilor. Doza de utilizare recomandata : 1/2 lingurita de crema tartar pentru fiecare cana de produs si 1/8 lingurita pentru fiecare albus de ou.
Mod de ambalare : cutie 200 gr
Conditii de depozitare : se pastreaza in ambalajul original inchis, in spatii curate lipsite de umiditate, la adapost de caldura si razele solare.