Idei si Retete

Cheesecake Japonez

cheesecake japonez

Cheesecake-ul japonez este cunoscut pentru textura sa pufoasă și ușoară. Iată o rețetă detaliată pentru cheesecake japonez:

Ingrediente:

Pentru aluat:

 • 140g de brânză cremoasă (la temperatura camerei)
 • 50g de unt nesărat
 • 100ml de lapte
 • 40g de făină pentru prăjituri
 • 40g de făină de porumb
 • 5 ouă (separat albușurile de gălbenușuri)
 • 1/4 linguriță de cremor tartar sau zeamă de lămâie (pentru albușuri)
 • 120g de zahăr

Instrucțiuni:

 1. Preîncălziți cuptorul: La 160 de grade Celsius. Așezați hârtie de copt într-o tavă de prăjituri cu diametrul de aproximativ 20 cm.
 2. Topiți brânza și untul: Folosiți o baie de aburi sau cuptorul cu microunde pentru a topi brânza și untul. Amestecați până când obțineți o compoziție netedă.
 3. Adăugați laptele: Incorporați laptele în amestecul de brânză și unt și amestecați bine.
 4. Adăugați făina: Adăugați făina pentru prăjituri și făina de porumb în amestecul de brânză. Amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.
 5. Adăugați gălbenușurile: Adăugați gălbenușurile de ou și amestecați bine.
 6. Bateți albușurile: Folosiți un mixer electric pentru a bate albușurile împreună cu cremorul tartar sau zeama de lămâie până când se formează vârfuri moi.
 7. Adăugați zahărul: Adăugați treptat zahărul în albușuri și continuați să mixați până când se formează vârfuri tari.
 8. Încorporați albușurile în amestec: Adăugați treptat albușurile în amestecul de brânză, amestecând cu grijă de jos în sus pentru a păstra aerul.
 9. Turnați în tavă: Turnați amestecul în tava pregătită.
 10. Băgați în cuptor: Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 60-70 de minute sau până când cheesecake-ul devine auriu pe margini și trece testul scobitorii.
 11. Răciți și serviți: Lăsați cheesecake-ul să se răcească în tava pentru aproximativ 10 minute, apoi transferați-l pe un suport pentru răcire și lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l servi.

Cheesecake-ul japonez este delicios servit simplu sau cu o pulbere fină de zahăr pudră deasupra. Savurați această delicatesă ușoară și pufoasă!